ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Πειραιάς είναι το κύριο λιμάνι της Ελλάδας, σημείο εκκίνησης για το ακτοπλοϊκό δίκτυο του Αιγαίου, το κέντρο της εμπορικής ναυτιλίας και βάση του μεγάλου ελληνικού εμπορικού στόλου. Στον Πειραιά ξεκινούν τα Δρομολόγια για τα περισσότερα Ελληνικά Νησιά.

ΡΑΦΗΝΑ

Στη Ραφήνα, η οποία απέχει 28 χιλιόμετρα από την Αθήνα, βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής. Καθημερινά εξυπηρετεί πλήθος επιβατών οι οποίοι κατευθύνονται προς Αμοργό, Άνδρο, Ίο, Κουφονήσια, Πάρο, Νάξο, Τήνο, Σαντορίνη και Μύκονο.

ΛΑΥΡΙΟ

Στο Λαύριο λειτουργεί λιμάνι που εξυπηρετεί εμπορικά πλοία, κρουαζιερόπλοια, σκάφη αναψυχής αλλά και ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και είναι λιμάνι εκκίνησης δρομολογίων για Κέα, Κύθνο, Σύρο, Άγιο Ευστράτιο, Ψαρά, Λημνο και Χίο.

ΠΑΤΡΑ

Η Πάτρα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου και το κεντρικό λιμάνι σύνδεσης της Ελλάδας με την Ιταλία. Πραγματοποιούνται καθημερινές αναχωρήσεις για Ανκόνα, Βενετία, Μπάρι και Μπρίντιζι. Υπάρχουν, επίσης, αναχωρήσεις για Κεφαλονιά, Ιθάκη και Κέρκυρα.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Το λιμάνι της συνδέεται με την Πάτρα, την Κέρκυρα, την Ανκόνα, το Μπάρι και τη Βενετία ενώ με την ολοκλήρωση της Νέας Εγνατίας Οδού η πόλη συνδέθηκε με τη Θεσσαλονίκη και μειώθηκε δραστικά ο χρόνος ταξιδιού προς την Ανατολική Μακεδονία.

ΚΥΛΛΗΝΗ

Η Κυλλήνη βρίσκεται στο δυτικότερο ακρωτήριο της Πελοποννήσου και αποτελεί συνδετικό λιμάνι με  Ζάκυνθο, Ιθάκη και Κεφαλλονιά. Στην Κυλλήνη υπάρχουν επίσης ιαματικά λουτρά τα οποία είναι εξαιρετικά ευεργετικά για προβλήματα αρθριτικών και δερματικών παθήσεων.

ΒΟΛΟΣ

Βόλος, το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ελλάδας, τοποθετείται στον Παγασητικό κόλπο, στη μέση σχεδόν της οδικής διαδρομής Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Από το λιμάνι του Βόλου φεύγουν τακτικά δρομολόγια για Σποράδες.

ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου που φέρει το ίδιο όνομα με τη μεγάλη εκκλησία της περιοχής βρίσκεται στη Φθιώτιδα, 165χλμ μακριά από την Αθήνα. 
Εξυπηρετούνται δρομολόγια προς τις Βόρειες Σποράδες, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο.

ΚΑΒΑΛΑ

Το λιμάνι της Καβάλας είναι ένα από τα παλαιότερα στον ελλαδικό χώρο.  Σήμερα εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό εμπορικών πλοίων ενώ εξυπηρετεί και δρομολόγια προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τη Σύρο, τη Μύκονο και τον Πειραιά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από το λιμάνι της συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης υπάρχουν τακτικά δρομολόγια προς τις Σποράδες, Σκιάθο και Αλόννησο, δρομολόγια προς το βόρειο Αιγαίο, Χίο, Λήμνο και Λέσβο, και προς τα Δωδεκάνησα, Κάλυμνο, Κω και Ρόδο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρείτε το μοναδικό μεγάλο λιμάνι της Θράκης. Η χρήση αφορά κυρίως τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς την Ανατολική Ευρώπη. Αποτελεί σύνδεσμο για τη Σαμοθράκη και ορισμένα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΕΡΜΙΟΝΗ

Η Ερμιόνη είναι ένας παράλιος οικισμός στο νομό Αργολίδας η οποία παραδοσιακά στηρίζεται στον τουρισμό και γι’αυτό προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες φιλοξενίας στους επισκέπτες. Μπορείτε να ταξιδέψετε από τον Πειραιά ενώ συνδέεται και με τον Πόρο, τις Σπέτσες και την Ύδρα.

ΓΥΘΕΙΟ

Το Γύθειο είναι μια μικρή πόλη με μεγάλη ιστορία στη Νότια Πελοπόννησο. Από το Γύθειο μπορείτε να ταξιδέψετε προς τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

ΝΕΑΠΟΛΗ

Η Νεάπολη είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλη στη νοτιο-ανατολική Λακωνία, γνωστή για το λιμάνι της από το οποίο πραγματοποιούνται ταξίδια για Κύθηρα, Αντικύθηρα και Ελαφόνησο.